Aletha Leidelmeijer, de fraaie presentatrice van FOX Sports

Aletha Leidelmeijer, de fraaie presentatrice van FOX Sports

Binnen mum van tijd wist Aletha Leidelmeijer de harten van de FOX Sports-kijkers te veroveren. De brunette presenteert en interviewt wekelijks op de voetbalzender.

Leidelmeijer verruilde in februari 2016 de regionale omroep RTV Utrecht voor betaalzender FOX Sports. Bij RTV Utrecht was ze jarenlang de vaste volger van FC Utrecht en praatte ze het radiosportprogramma Namen en Rugnummers op zaterdagmiddag aan elkaar.

De Leusdense, die tegenwoordig in Utrecht woont, studeerde Journalistiek in Zwolle. Bij FOX Sports volgde ze Bas van Veenendaal op, die naar Ziggo Sport vertrok. Leidelmeijer is vooral te horen bij wedstrijden in de Jupiler League en Tweede Divisie, maar gaat ook als verslaggever naar Eredivisie-wedstrijden. Af en toe presenteert ze ook andere sporten. ,,Na jarenlang het volgen van één club in de Eredivisie bij RTV Utrecht, ga ik met enthousiasme de uitdaging aan om nu betrokken te zijn bij alle clubs uit de Eredivisie. Naast het Eredivisie-voetbal verheug ik mij ook op de andere competities, tennis en andere sporten waar FOX Sports verslag van doet”, sprak ze bij haar debuut.

In haar eerste weken was er nog af en toe wat kritiek op haar vraagstelling. Zo verbaasden kijkers zich erover dat ze doelman Brad Jones, amper een maand in Nederland, vroeg of hij geen Nederlands sprak. Niettemin zijn kijkers vooral positief over de nieuwe vrouwelijke collega van Helene Hendriks, die enthousiast en spontaan overkomt. Websites omschrijven haar zelfs als ‘sexy’.

Even leek de carrière van de brunette met Indisch bloed een halt toe geroepen worden toen ze enkele jaren geleden plotseling met verlammingsverschijnselen in het ziekenhuis belandde. Ze herstelde en moest maandenlang revalideren, maar haar vechtlust zorgden ervoor dat ze sterker en beter terugkwam dan ooit. Leidelmeijer heeft een relatie met Steven Victoor. In het dagelijks leven houdt ze, getuige haar persoonlijke social media-accounts, van wijn, foute muziek, wielrennen en tennis.