Alexander Klöpping, brein achter Blendle

Alexander Klöpping, brein achter Blendle

Hij is de aantrekkelijkste nerd van Nederland. Alexander Klöpping heeft het al op jonge leeftijd gemaakt als mede-oprichter van Blendle en regelmatige tafelgast bij De Wereld Draait Door. 

En om maar direct eerlijk te zijn: helaas dames, de knappe wizzkid heeft al sinds 2007 een vriendin waarmee hij samenwoont in het centrum van Amsterdam. Hij houdt haar bewust uit de publiciteit. Over haar zegt hij in Vrij Nederland: ,,Al zeven jaar ben ik bij dezelfde vriendin, dat is een teken aan de wand over mijn lusten. Het kan veel betekenen, dat ik meteen raak heb geschoten bijvoorbeeld. Het was liefde op het eerste gezicht, zeer zeker. Mijn vriendin is heel belangrijk, zij kan beter nadenken dan ik. In grote bakken chaos kan zij structuur zien, dat kan ik niet. Zonder haar zou het circus uit elkaar vallen.” Een poging van het Algemeen Dagblad om ‘mevrouw Klöpping’ te spreken te krijgen, werd resoluut geweigerd. In de Volkskrant zegt hij nog wel over zijn leven: ,,Werk en privé lopen volledig door elkaar. De ultieme ontspanning is voor mij: surfen op internet. Dat vindt mijn vriendin irritant. Als ik thuis ben, moet ze de laptop uit mijn handen trekken.”
alexanderklopingKlöpping komt uit Oss. Op zijn zestiende richtte hij het internetbedrijf The Gadget Company op. Hij was bovendien betrokken bij de Amerikaanse verkiezingscampagnes en werkte ook bij tal van Nederlandse televisieprogramma’s. Dankzij Jort Kelder, waarmee al langere tijd bevriend is, werd hij deskundige bij DWDD: ,,Ik ken Jort Kelder al langer en ging een keer mee toen hij tafelheer was. De sfeer was heel leuk en ik zei tegen de eindredactrice dat ze eens wat meer met nieuwe media moesten gaan doen. De dag erna kwam de iPad uit en had ik een nieuwe baan. Door mijn grote mond zit ik er dus.

De Wereld Draait Door

Inmiddels geldt hij als een veelgevraagde autoriteit op het gebied van digitale innovatie. Toch is hij bescheiden over die duidende rol, onder meer bij De Wereld Draait Door: ,,Ik twijfel weleens of ik de juiste persoon ben om stellige dingen te zeggen aan tafel bij De Wereld Draait Door. Ik doe zelf geen onderzoek, maar herhaal vooral columnisten en academici. Wie ben ik dan om me uit te laten over bedrijven zoals Facebook of Google?”
Over zijn hectische leven stelde hij in de Volkskrant: ,,Ik heb filters ingesteld, zodat ik mijn werktijd goed kan gebruiken. Ik krijg bijvoorbeeld alleen de mails binnen van mensen die ik boeiend vind, de rest komt in een andere map terecht. Ik hoef mijn mail dus niet dwangmatig te checken; de echt belangrijke berichten zie ik toch meteen. Hetzelfde met telefoontjes: ik heb een lijst met mensen die ik meteen wil spreken, de rest wordt doorgeschakeld naar de voicemail. Ik ben een nerd, ik vind het heerlijk dit soort systemen te bedenken.”

Leave a Reply