Amber Brantsen, nieuwslezeres en vriendin van Rachid Finge

Amber Brantsen, nieuwslezeres en vriendin van Rachid Finge

Ze is het nieuwe talent van het NOS Journaal: Amber Brantsen. De brunette was in 2014 nog stagiair bij het nieuwsbedrijf, drie jaar later mag ze zich al boegbeeld van de omroep noemen wanneer ze wordt uitverkoren om het NOS Journaal te gaan lezen. Saillant is bovendien met wie ze een relatie heeft…
Dat is namelijk niemand minder dan Rachid Finge, die in het verleden eveneens werkte bij de NOS als nieuwslezer op de radio. Vriend Rachid verruilde de NOS voor Google en was apetrots toen zijn vriendin te horen kreeg dat ze het NOS Journaal op tv mag presenteren: ,,Je kunt je niet voorstellen hoe ongelofelijk trots ik ben op Amber. Zo’n grote stap in zo’n korte tijd, dat kan alleen maar als je heel bijzonder bent. Ik ben voortaan “de vriend van”. Prachtig toch? Succes liefje!”, schreef hij op Facebook.

Dat hun relatie plotseling in de schijnwerpers staat, had Brantsen tot voor kort niet verwacht. In een eerder interview vertelde ze: ,,Ik heb me altijd kunnen verschuilen onder de noemer ‘nieuwslezer’, dat was altijd vrij veilig. Het zijn de dj’s die de gekke dingen zeggen. Totdat Frank van der Lende van 3FM in de ether riep dat ik een relatie heb met Rachid Finge, ook nog eens een collega. Dat overviel me toen wel.”
Inmiddels is de brunette dus publiek bezit. Na haar middelbare school studeerde ze eerst Media & Cultuur maar dat beviel niet. Ze ging verder met Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en werkte daarnaast in de lokale journalistiek bij Unity FM en Omroep West. Tijdens haar stage bij de NOS maakte ze indruk en kon ze blijven als redacteur en nieuwslezer. Sinds begin 2016 vormde ze een duo bij het NOS radiojournaal met Jurgen van den Berg, die haar in het begin wel eens publiekelijk corrigeerde toen ze de naam van Hakim Ziyech verkeerd uitspraak. Het was slechts een klein foutje, want evengoed wist de ‘radiobabe’ haar bazen te overtuigen om haar naar voren te schuiven als nieuw gezicht van het vlaggenschip van de nieuwsomroep.