Anne van der Meer, presentatrice bij AT5 en Editie NL

Anne van der Meer, presentatrice bij AT5 en Editie NL

Anne van der Meer is één van de beeldbepalende gezichten van AT5. De blondine met azuurblauwe ogen bekleedde bij de Amsterdamse stadszender al verschillende functies.
Haar wieg stond in Wijk bij Duurstede, waar ze opgroeide in een naar eigen zeggen ‘liefdevol, muzikaal’ gezin. Al snel wist Amsterdam haar te lokken. Ze studeerde er Journalistiek aan de Hogeschool voor Amsterdam. Sinds januari 2008 werkt ze bij AT5.

Anne van der Meer is presentatrice bij AT5

Aanvankelijk deed ze dat als redactielid. In 2009 maakte ze een uitstapje naar Nova College Tour van de NPS. Daarnaast kluste ze bij als hostess. In 2011 keerde ze terug bij AT5 als verslaggever. Vanaf 2013 kreeg ze de kans om te gaan presenteren, waarna ze uitgroeide tot één van de gezichten van de stadszender. Ze werkt daar onder meer samen met Mark Leene. Het lijkt echter een kwestie van tijd voor Anne van der Meer wordt opgepikt door een grote landelijke televisiezender en in de voetsporen treedt van onder meer Merel Westrik.

In mei 2016 komt die kans er, als Anne van der Meer door RTL wordt toegevoegd aan het presentatieteam van Editie NL.

Relatie
Van der Meer, naar eigen zeggen Ajax-supporter, optimist, hardloper, zonaanbidder en muziekfreak, is wel in voor een uitdaging. Zo tref je onderaan deze pagina haar Icebucketchallenge aan. Over haar privéleven is weinig bekend, behalve dan dat ze een relatie heeft en met haar hunk regelmatig op vakantie gaat.