Arie Boomsma, tv-maker en fitness-ondernemer

Arie Boomsma, tv-maker en fitness-ondernemer

Arie Boomsma lijkt alles mee te hebben: de lange zoon van een predikant is één van de aantrekkelijkste mannen van Nederland, zijn televisie programma’s worden goed bekeken en hij is succesvol als ondernemer in de fitnessbranche.

En als klap op de vuurpijl is Boomsma ook nog gelukkig in de liefde en vader. Toch zag het daar lange tijd niet naar uit. Boomsma moest even niet aan een vaste relatie denken, nadat de liefde met Kieu Vuong strandde. ,,Ik geloofde niet meer dat een lange relatie bij mij paste. Ik dacht dat de shuffle-stand misschien toch beter was voor mij. En enkele weken nadat ik dat zei, ontmoette ik Romy en ging alles ineens zo vanzelfsprekend.”

In 2011 ging het uit met Kieu: ,,De eerste maanden hebben we het aan niemand verteld omdat ik hoopte dat het goed zou komen”, legt Arie uit. De breuk was niet zijn initiatief. “Ze is de vrouw van mijn dromen. Kieu zal voor altijd ‘the one that got away’ zijn.” Tijdens yogales leerde hij zijn huidige vriendin Romy kennen. Inmiddels zijn ze getrouwd en hebben ze een kindje.

Boomsma moet daardoor zijn drukke leven als televisiemaker en fitness-ondernemer combineren met de opvoeding van dochter Bobbi Jo. De breedgeschouderde Markenaar runt de populaire sportschool Vondelgym in Amsterdam. Tevens heeft hij inmiddels twee boeken geschreven over gezonde voeding en bewegen. Boomsma studeerde psychologie en communicatie en deed aan basketballen. Tevens werkte hij als model.

Zijn bekendheid begon vooral bij de EO, waar hij onder meer ’40 dagen zonder seks’ maakte. Hij kwam in opspraak door een discussie over de Schepping in De Wereld Draait Door en na een fotoshoot voor L’Homo werd hij zelfs voor drie maanden geschorst. Hij keerde terug, maar toen de directie na kritiek van de achterban besloot zijn programma ‘Loopt een man over het water’ niet uit te zenden, besloot hij te vertrekken. Voor de KRO maakt hij tegenwoordig diverse programma’s.

Boomsma komt uit een gezin van vijf kinderen. Met zijn broer Klaas, die jarenlang drugs- en drankverslaafd was, schreef hij een boek: ,,Als je van iemand houdt, dan wil je die persoon blij zien”, zei Arie over zijn verslaafde broer. “Hij is zijn hele leven verslaafd geweest en nu 4,5 jaar nuchter.”