Arjen Lubach, televisiemaker met humor

Arjen Lubach, televisiemaker met humor

Arjen Lubach mag zich dankzij zijn populaire programma ‘Zondag met Lubach’ een zeer succesvol programmamaker noemen.

De Groninger kreeg tijdens zijn studie Zweeds en filosofie voor het eerste landelijke bekendheid, toen hij samen met Janine Abbring een parodie maakt op het nummer ‘Stan’ van Eminem en Dido. De versie van Lubach en Abbring, genaamd Jelle, scoort de nummer 2 positie in de Mega Top 100.

Lubach schrijft ook enkele boeken en treedt op in het theater met de groep ‘Op Sterk Water’. Hij maakt ook radio: eerst namens het Groningse OOG, later bij 3FM als sidekick. Vanaf 2005 maakt Lubach ook televisie. Eerst nog in kleinere programma’s of met kleine rolletjes, maar in 2010 neemt hij deel aan Wie is de Mol?. In 2012 wint hij het programma De Slimste Mens en een jaar later presenteert hij de ‘after show’ MolTalk na Wie is de Mol? Zijn echte doorbraak komt in 2014, als zijn programma Zondag met Lubach een succes wordt. Hij baart vooral opzien door zichzelf uit te roepen tot ‘Farao der Nederlanden.’

Lubach houdt er een bijzonder liefdesleven op na. De grappenmaker beweert op zijn 19e te zijn ontmaagd door FARC-strijdster Tanja Nijmeijer: ,,Ze zou een jaar naar Granada gaan en had even geen huis. Ik bood haar een slaapplek aan en van het een kwam het ander”, vertelde hij in een interview met het AD. Later had hij ook een korte relatie met Janine Abbring, bekend van De Wereld Draait door en Wie is de Mol?: ,,We hebben ooit geprobeerd om een relatie aan te gaan, maar dat was gedoemd om te mislukken. Arjen is niet echt geschikt voor relaties. Was hooguit een knipperlichtrelatie. Maar daarvoor in de plaats is een stabiele en duurzame vriendschap gekomen”, vertelt zij aan Nieuwe Revu.

Ook in de toekomst verwacht Lubach geen vaste vriendin te hebben waarmee hij een duurzame relatie heeft: ,,Er zijn heel veel tussenvormen. Maar het idee van een monogame, levenslange relatie, daar geloof ik niet in.”