Art Rooijakkers, presentator van Wie is de Mol?

Art Rooijakkers, presentator van Wie is de Mol?

Art Rooijakkers is bij het grote publiek vooral bekend als presentator van Wie is de Mol? De blonde televisiemaker heeft al geruime tijd een relatie met Andrea Pleijte.

De afgelopen jaren is Rooijakkers uitgegroeid tot één van de kopstukken van de AVRO-TROS. Tegenwoordig presenteert hij naast Wie is de Mol? ook Het Popcafé en Bureau Rooijakkers en Verster. In het verleden presenteerde hij ook De Zomer Draait Door (als vervanger van Matthijs van Nieuwkerk) en Fort Boyard.

Art Rooijakkers, presentator van Wie is de Mol?
Na in 2011 winnaar te zijn geworden als deelnemer van het elfde seizoen van WIDM?, werd Rooijakkers een jaar later gevraagd als presentator. Hij volgde daarbij Pieter Jan Hagens op. Eerder deden Angela Groothuizen seizoen 1 tot en met 5, Karel van de Graaf seizoenen 6 en 7 en Pieter Jan Hagens jaargangen 8 tot en met 11. In 2013 won het list & bedrog-programma, mede door het luchtige presentatiewerk van Rooijakkers, de Gouden Televizier-Ring. Ook in 2016 presenteert de anchor uit Geldrop weer het programma, waarmee de teller voor hem op vijf seizoenen WIDM? komt.

Andrea Pleijte is de vriendin van Art Rooijakkers

Hoewel vele vrouwen (en mannen) wellicht hopen dat Art Rooijakkers vrijgezel of homo zou zijn, is dat beide niet het geval. De presentator heeft al geruime tijd een relatie met Andrea Pleijte, die eveneens in de televisiewereld werkt als eindredacteur voor onder meer de programma’s van Johnny de Mol. Het koppel ziet elkaar soms tijden niet. In die periode is flirten toegestaan, maar gaat de Wie is de Mol-voorman niet vreemd, bezweert hij in Viva: ,,Flirten is leuk, zonder zou de wereld toch één groot accountantsbureau zijn? Voor mijn gevoel staat flirten los van je relatie, het hoeft niet per se tot iets te leiden. Een lange relatie is mooi, en natuurlijk soms hard werken. Doordat we allebei vaak op reis zijn, sluipt er geen routine in, dat werkt goed voor ons.”
Ook op de set van Wie is de Mol? is er geen ruimte voor affaires: ,,Er wordt zo hard bezuinigd bij de publieke omroep dat we vooral keihard moeten werken, we hebben nooit vrije tijd als we op pad zijn. De kandidaten hebben het leuk, maar als zij ’s ochtends om zeven uur aan een opdracht beginnen, zijn wij er al om half zes uit om de boel voor te bereiden.  s Avonds gaat het werk ook gewoon door. En bovendien is de crew van WIDM? als familie. We gaan al zó lang met elkaar om, en binnen je familie ga je niet rotzooien.”

Opvallende wetenswaardigheden over Art Rooijakkers

Rooijakkers won in 2014 als deelnemer het programma De Slimste Mens. In de finale versloeg hij oud-Jakhals Erik Dijkstra.

Leave a Reply