Christiaan Ruesink, hoofdredacteur van Voetbal International

Christiaan Ruesink, hoofdredacteur van Voetbal International

Christiaan Ruesink maakte carrière bij het Algemeen Dagblad, om in april 2016 over te stappen naar Voetbal International, waar hij hoofdredacteur wordt. Ruesink woont met zijn vrouw en twee kinderen in het Betuwse Lienden.

Ruesink woont een een fraaie woonboerderij in Lienden. Het is de plek waar zijn hart ligt: ,,Op het bankje bij het meertje met mijn vrouw, glaasje witte wijn en een goede sigaar er­bij; dát is ultiem genieten.” De blonde journalist is bovendien liefhebber van koffiebars: ,,Ik ben namelijk gek op goede koffie”, vertelde hij De Gelderlander. ,,Koffiebar Lebkov (Rotterdam, red) is daar mijn favoriet. Een leuke, hippe koffietent, ik kom er zeker twee keer per week. Dan eet ik ook een broodje. Ik ga daar vaak heen als ik met iemand heb afgesproken. In een informele, gezellige sfeer praat het namelijk fijner dan op de kamer van de hoofdredacteur.”

Bourgondiër
Hij noemt zichzelf ook een echte bourgondiër: ,,Ik ga heel vaak uit eten, twee keer per week gemiddeld. Vaak ook met werkrelaties. Omdat ik weinig thuis ben neem ik mijn vrouw ook regelmatig mee uit eten. Ik vind het belangrijk tijd voor elkaar te hebben. We gaan altijd naar goede restaurants. Lekker eten vind ik belangrijk, ik ben een enorme Bourgondiër. Mijn vrouw en ik gaan graag naar restaurant Tante Loes in Rhenen, dat is vlakbij onze woonplaats. Ook ga ik graag naar de Harmonie in Rotterdam. Inderdaad, restaurants in het hogere segment van de markt maar ik betaal liever wat meer voor iets dat écht goed is dan dat ik voor een dubbeltje op de eerste rang zit.”

Dat geldt ook voor vakantie: ,,Op vakantie gaan vind ik heel belangrijk. In de zomer heb ik altijd 3,5 weken lang vrij en dan zoeken we de zon op. Zo gaan we komende zomer naar Italië. In voorgaande jaren zijn we naar Portugal, Spanje en Frankrijk geweest. Eens in de zoveel tijd proberen we ook en langere reis te maken. Australië staat op de planning voor 2014, aan dat land hebben we ons hart verpand. Ik ben daar namelijk met mijn vrouw getrouwd in 2000, na de Olympische Spelen in Sydney, waar ik verslag van deed.”
Door zijn drukke bestaan schiet cultuur er in huize Ruesink vaak bij in: ,,We zouden vaker naar het theater willen gaan. Mijn vrouw en ik houden erg van musicals, maar omdat we twee kinderen hebben is het soms lastig om iets met zijn tweeën te doen. Wel zijn we onlangs naar de première van de Hazes-musical Hij gelooft in mij geweest. Dat was echt een geweldige en mooie ervaring. (..) Omdat ik eigenlijk altijd een sportjongen ben geweest, is het er bij mij nooit van gekomen om naar concerten te gaan. Mijn vrienden gingen in de weekeinden wel naar optredens, maar ik stond als verslaggever altijd langs de lijn. De tijd ontbrak simpelweg om naar concerten te gaan.”

Christiaan Ruesink volgt Tom van Hulsen en Johan Derksen op bij VI

Ruesink werkte sinds 1997 bij het Algemeen Dagblad, dat hem daarvoor wegplukte bij het ANP. Hij doorliep de School voor Journalistiek tussen 1987 en 1991. Acht jaar lang was Ruesink sportredacteur, gevolgd door een baan als chef van AD Sportwereld. In 2010 werd hij benoemd tot hoofdredacteur van het AD. In 2016 kwam voor hem het niet te weigeren aanbod om hoofdredacteur van Voetbal International te worden. Hij volgt daarbij Tom van Hulsen op, die met weinig succes de erfenis van Johan Derksen voortzette. Aan Ruesink de zware opgave om het voetbalmerk, dat nog maar negentig duizend abonnee’s heeft, toekomstbestendig te maken.