Douwe Bob, singersongwriter en overtuigd biseksueel

Douwe Bob, singersongwriter en overtuigd biseksueel

Douwe Bob Posthuma brak door in De Beste Singersongwriter van Nederland, maar echt beroemd werd de zanger door zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2016. De knappe Douwe Bob is bovendien geen homo, geen hetero maar overtuigd biseksueel.

Over zijn seksuele geaardheid sprak hij in VIVA: ,,Ergens vind ik het juist ook tof om te zeggen dat ik bi ben. Als ik het in een percentage zou moeten uitdrukken, dan is het 70 procent vrouwen en 30 procent mannen. Klinkt ergens heel gek dit. Ik val gewoon op een persoon.”
Douwe Bob heeft nu een relatie met een mooie dame, Max genaamd. In de zomer van 2016 vierden ze samen vakantie op Kreta: ,,Ik ben weer gelukkig in de liefde, heb een heel lief meisje gevonden. Ik ben loyaal naar mijn meisje.” Mogelijk gaat het om ene Frida, al kan die naam ook louter slaan op zijn zeemeermintattoo. Dat weerhield hem er overigens niet van om flink te flirten tijdens het Eurovisie Songfestival in Stockholm. Hij experimenteerde in het verleden ook met mannen: ,,Er mogen zeker meer mensen bij mij in bed liggen. Meisjes, jongens. Ja, ook jongens. Ik ben zeker experimenteel geweest op dat gebied.”

Douwe Bob heeft momenteel een vriendin

In 2014 verbrak de zanger zijn vorige relatie met Diwa Meijman: ,,Toevallig hebben we gisteren na vier jaar een punt achter onze relatie gezet. Samen, het initiatief lag niet bij één van de twee. We hebben samen nog een sigaretje gerookt en daarna heb ik mijn spullen gepakt. Thuis heb ik gehuild en thee gedronken. Ik ben geen emotiedrinker. O ja, en ik heb veel chocola gegeten. Jemig, ik lijk wel een vrouw.”
Over de toekomst stelde hij: ,,Op m’n 28e zie ik mezelf wel als getrouwde man met kinderen.” Posthuma, geboren in Amsterdam, ging naar het VWO maar werd drie keer weggestuurd en eindigde op het VMBO. Hij leerde al jong gitaar spelen. In zijn muziek laat hij zich inspireren door countrymuziek uit de jaren zestig en zeventig. Al kort nadat hij bekend werd verscheen reeds een documentaire over hem, gemaakt door Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis, genaamd ‘Whatever Forever: Douwe Bob’.