Enzo Knol, de bekendste vlogger van Nederland

Enzo Knol, de bekendste vlogger van Nederland

Je ziet hem zelden op televisie, maar des te vaker op YouTube. Enzo Knol is dé populairste vlogger van Nederland. Dagelijks bereikt hij honderdduizenden kijkers met zijn vlogs. Maar wie is Enzo Knol eigenlijk?

Het was, achteraf bezien, een heugelijke dag. Op 8 juni 2013 publiceerde Enzo Knol zijn eerste vlog. Sindsdien plaatst hij dagelijks twee clips. ,,Positief denken is mijn motto en ik vind het heerlijk om dit over te brengen”, aldus de YouTube-ster. Hij gebruikt daarbij vaak de hashtag ‘#knolpower’.

Enzo Knol heeft een relatie met Demira ‘Dee’ van der Zeeuw

Enzo Knol groeide op in een gezin met moeder Irma Knol, broer Milan. Eigenlijk heet de vlogger overigens Enzo Erkelens. Enzo Knol heeft een relatie met vriendin Demira van der Zeeuw. ‘Dee’, zoals vriendin Demira wordt genoemd, duikt regelmatig op in zijn video’s. Hij leerde haar via social media kennen.

Zijn populariteit legt de Assenaar geen windeieren. Volgens Quote, dat een inschatting maakte van zijn inkomsten, verdiende Enzo Knol alleen in 2014 al een slordige 350 duizend euro met zijn internetfilmpjes. Hij toucheert immers een deel van de advertentie-inkomsten van de reclame die voor en na zijn vlogs worden getoond. En aangezien hij sinds 2014 alleen maar populairder is geworden, is de kans vrij aannemelijk dat Knol inmiddels meer dan een miljoen euro heeft verdiend met vloggen. Een meet en greet op het Jaarbeursplein zorgde voor zo’n chaos door het grote aantal fans dat de politie moest ingrijpen. Hij heeft inmiddels meer dan een miljoen abonnee’s op YouTube.

Herstel: Enzo Knol verdient allang niet alleen maar geld met reclame voor zijn vlogs, hij heeft ook zijn eigen kledinglijn, gaf het boek ‘Knolpower’ uit, en als bekende Nederlander krijgt hij zeer waarschijnlijk ook betaald van bedrijven die via hem hun producten aan de man willen brengen. Dat hij bulkt van het geld blijkt bovendien uit het feit dat de Assenaar in maart 2016 een luxe appartement kocht in het centrum van Zeist. Voor de koopsom á 430 duizend euro had hij volgens Bekende Buren geen hypotheek nodig. In het huis gaat hij samenwonen met vriendin Demira ‘Dee’ van der Zeeuw.