Estavana Polman, de handbalbabe van Rafael van der Vaart

Estavana Polman, de handbalbabe van Rafael van der Vaart

Estavana Polman is zonder twijfel de bekendste en waarschijnlijk ook mooiste handbalbabe van Nederland. De Arnhemse blondine scoorde begin 2016 bovendien voetballer Rafael van der Vaart.

De handbalster werd met Van der Vaart gespot op een terrasje om Sevilla. Later verscheen bovendien een zoenfoto van de dolverliefde Estavana Polman en Rafael van der Vaart. Hoe lang hun relatie al duurt is onduidelijk. Rafael van der Vaart is niet de eerste voetballer die valt voor de charmes van de Gelderse stoot. Eerder had ze jarenlang een relatie met Mart Lieder, oud-speler van RKC Waalwijk en Vitesse. Ondanks de afstand leken zij lang heel gelukkig en probeerden ze waar het kon elkaar op te zoeken op vrije dagen, of andere in ieder geval dagelijks te skypen. Helaas hield hun relatie geen stand.

Estavana Polman heeft een relatie met Rafael van der Vaart
Sinds de zomer van 2015 heeft Nederland Polman helemaal ontdekt. Als één van de uitblinkers van het Nederlands handbalteam was ze veel op televisie tijdens het EK. Haar mooie glimlach, vrolijke uitstraling en getrainde lichaam deden menig mannenhart smelten. Niettemin zei ze destijds nog grote moeite te hebben met het vinden van een leuke vriend.

Estavana Polman overleefde zwaar auto-ongeluk

estavanapolmanHet had overigens maar weinig gescheeld of Rafael van der Vaart had Polman nooit ontmoet. De speelster van het Deense Esjberg kreeg in 2009 een heftig auto-ongeluk toen ze met haar ouders op weg was naar Italië. In de Gelderlander zei ze daarover: ,,Het was een driebaansweg. Wij reden op de middelste baan. Het was noodweer, de regen viel met bakken tegelijk naar beneden. Ik had oordopjes in en luisterde naar muziek van R Kelly. If I could turn back the hands of time. Een nummer dat twee jaar eerder op de begrafenis van een vriendinnetje van mij, Suus Vissers, is gedraaid. Zij overleed na een scooterongeval. Plotseling werden we aan de linkerkant ingehaald door iemand die naar mijn idee veel te hard reed. Ik denk dat hij ons niet zag, want hij sneed ons af. De achterkant van zijn auto raakte de voorkant van onze auto, waardoor die begon te tollen. De auto raakte de vangrail en sloeg over de kop. Ik hoorde mijn moeder schreeuwen.” Ze raakte zwaargewond: ,,Ik voelde mijn benen niet meer. Mijn broer en vader bleven ongedeerd en kropen door dezelfde deur naar buiten en hebben zich over mij ontfermd. Mijn moeder kroop door een kapot raam naar buiten en liep daarbij een slagaderlijke bloeding op.”
,,Ik ben vooral blij dat ik een tweede kans heb gekregen. Want ik had ook dood kunnen zijn of een dwarslaesie kunnen hebben. Dan had ik nooit meer kunnen lopen. Het ongeluk heeft mij aan het denken gezet. Ik wil mensen met een beperking helpen met sporten. Voor het ongeluk had ik daar niet zo veel mee. Ik dacht er gewoon niet over na. Wat dat betreft ben ik echt wakker geschud.”

Polman barst van de ambitie. Al op 18-jarige leeftijd besloot ze Nederland te verlaten om te gaan voor het hoogste: handballen in Denemarken, de zwaarste competitie van Europa. Ze beseft wel dat haar sport een zware wissel trekt op haar lichaam: ,,Ik heb nu al een oud lichaam. Het kan zo maar zijn dat ik op mijn 25e met een kunstknie loop.”

Mocht dat inderdaad zo lopen dan is vermoedelijk ook de carrière van Rafael van der Vaart ten einde. De voetballer is bezig aan de nadagen van zijn loopbaan en had eerder geruchtmakende relaties met Sylvie Meis en Sabia Boulahrouz.