Frank van der Lende, dj bij 3FM

Frank van der Lende, dj bij 3FM

Radio-dj Frank van der Lende kende in de zomer van 2015 zijn grote doorbraak nadat hij de vertrekkende 3FM-collega’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga opvolgde. Zijn relatie met ex-vriendin Laura liep op de klippen.

,,Ik wil gewoon de beste radio DJ van Nederland worden, van de wereld eigenlijk. En daar geef ik nu alles voor op. Drie jaar geleden moest ik er niet aan denken om vroeg naar bed te gaan, nu wil ik gewoon scherp zijn en er alles uit halen”, sprak de radiopresentator uit Uithoorn vlak voor zijn debuut in het nieuwe middagprogramma van 3FM.

Ruige radiomaker
De langharige dj met vlassnor begon zijn loopbaan in zijn geboorteplaats Uithoorn, vlakbij Amsterdam. Met het programma ‘Een Uurtje Ellende met Frank van der Lende’ debuteerde hij op het lokale radiostation van Uithoorn: Rick FM. Na de School voor Journalistiek te hebben gevolgd in Utrecht, neemt Van der Lende de wijk naar Amsterdam. Daar dompelt hij zich pas echt onder in de wereld van drank, drugs en vrouwen. Hij groeit er uit tot echte nachtbraker. Hij wordt opgenomen in de BNN University en krijgt een nachtprogramma op Radio 1. Tevens draait hij mee bij vrijwel alle BNN-radioprogramma’s en wordt voor zijn nachtprogramma Nachtbrakers genomineerd voor een Marconi-award.

Rommelen met ex-vriendin Laura

Het liefdesleven van Frank van der Lende is allesbehalve stabiel. Begin 2015 gaf hij in een interview met het AD nog aan te vozen met ex-vriendin Laura: ,,Ik heb geen vriendin, loop al driekwart jaar wat aan te rommelen met mijn ex.” Ze bleek echter geen exclusiviteit te hebben, vulde hij een paar maanden later in het NRC aan en bekende zijn liefdesleven zonder censuur te delen met zijn luisteraars: ,,Dan had ik bijvoorbeeld seks gehad met mijn ex-vriendin, maar de volgende dag een date met een ander meisje. Daar voelde ik me bezwaard over, dus toen heb ik mijn luisteraars om raad gevraagd. Via via kwam dat bij mijn ex terecht. Ze was boos dat heel Nederland het wist van die nieuwe vriendin, en zij niet. Sindsdien waarschuw ik meisjes wel. Het is de keerzijde van open radio maken.”
Niettemin is Frank van der Lende een beetje zijn ruige, wilde haren verloren. ,,Ik ben wel een beetje geschrokken van mijn gestructureerde leven. Ik ga zelfs een huis kopen. Heb ik straks een huis, een auto en een vaste baan. En ik ben pas 26″. Niettemin baarde hij opzien door tijdens de Amsterdam Gay Pride van 2015 live op televisie te tongzoenen met zanger Douwe Bob in het kader van ‘het vieren van de liefde’.

Patrick Kicken fileert Frank van der Lende

Niet iedereen was enthousiast dat Frank van der Lende per 1 juni 2015 de Coen en Sander show opvolgde met zijn ‘Hoitjes’. Collega Patrick Kicken van Radio Veronica vond de keuze van 3FM voor Frank van der Lende onbegrijpelijk: ,,Nou dat 3FM is binnenkort ook geen concurrentie meer in de middag”, twitterde Kicken. “Je hoeft daar maar ’n gek hoedje op te zetten en je krijgt de middagshow.”

Een foto die door benhoudijk is geplaatst op

Leave a Reply