Geert Wilders, voorman van de PVV

Geert Wilders, voorman van de PVV

Slechts heel af en toe toont PVV-leider Geert Wilders een glimp van zijn privéleven. De vrijwel constant bedreigde politicus is getrouwd met Krisztina Marfai Arib. Samen wonen ze noodgedwongen in safehouses en op militaire terreinen.

Krisztina is Wilders’ tweede vrouw. Als jonge knul trouwde hij eerst een jeugdliefde uit Venlo, maar lang hield het huwelijk geen stand. Toen leerde hij in een Haagse kroeg Krisztina Marfai Arib kennen. Ze werkte op de handelsafdeling van de Hongaarse ambassade. De PVV-leider is soms vernietigend over bevolkingsgroepen of religies, voor zijn vrouw heeft hij louter lovende woorden: ,,Ik ben een huwelijk aangegaan met een hele lieve, mooie, intelligente vrouw, van wie ik heel veel hou. Krisztina is Hongaars. Ze zat op de handelsafdeling van de ambassade hier. We kwamen elkaar tegen in een kroegje. Ze werkte ook als simultaantolk. Volgens sommigen sprak ze accentlozer Nederlands dan ik, met mijn Limburgse tongval. Krisztina leert mij relativeren. Doe eens wat rustiger aan, zegt ze dan.”
Op 31 juli 1992 stapten ze in Boedapest in het huwelijksbootje. Het was de tijd waarin Wilders nog zonder beveiliging over straat kon en niet was veroordeeld tot een leven met constante dreiging. In interviews zegt de PVV-leider dat Krisztina hem gerust tegenspreekt. Dat deed ze bijvoorbeeld in 2006, weet de Volkskrant, toen hij begon over ‘die tsunami van een ons wezensvreemde cultuur’. Hij moest niet zo overdrijven, vond ze.

Waar woont Geert Wilders?

Het paar is bewust kinderloos: ,,Deze situatie zou voor kinderen een hel zijn geweest”, stelde hij tegenover NU.nl. ,,Bovendien hebben we allebei een fulltime baan en vonden we niet dat de ander daardoor minder moest gaan werken.” Omdat Krisztina voor haar werk ook regelmatig in het buitenland zit, kan ze soms ontsnappen aan de lastige woonsituatie. Naar verluidt woonden ze al op verschillende zwaar beveiligde locaties, waaronder het Marineterrein in Amsterdam.

‘Verhouding Geert Wilders en Fleur Agema’
In het verleden gingen geruchten over verhoudingen tussen Wilders en fractiegenoten Fleur Agema en Lilian Helder. Onder meer HP de Tijd schreef dat de twee vrouwelijke kamerleden: ‘wel verliefd lijken op Geert, ze dwepen met hem. Onderling vochten ze een nietsontziende concurrentiestrijd uit.” Bron zou een ex-PVV’er zijn. ,,Tijdens een buitenlandse reis vraagt Wilders medewerksters in bikini aan het zwembad te verschijnen. Na een trip met Wilders en Fleur kreeg ik ineens bikinifoto’s van Fleur ge-appt.” Wilders heeft dergelijke verhalen altijd naar het rijk der fabelen verwezen.

Foto: Wikipedia

Leave a Reply