Halina Reijn, actrice en tafeldame bij DWDD

Halina Reijn, actrice en tafeldame bij DWDD

Halina Reijn is de afgelopen jaren vooral bekend als tafeldame bij De Wereld Draait Door. De actrice is bovendien goed bevriend met Carice van Houten. Ze is – tegen wil en dank – vrijgezel.

Opgroeien deed Halina Reijn in Wildervank in Groningen. In het Noorden zette ze ook haar eerste stappen op het toneel. Via Maastricht kwam ze bij Toneelgroep Amsterdam. Vanaf 1998 kregen ze diverse onderscheidingen en groeide haar bekendheid. Schitteren op het witte doek deed ze onder meer in Zwartboek en Ik Omhels Je Met Duizend Armen. Ook speelde ze rollen in de televisieseries Van God Los en In Therapie.
Ze is bovendien columnist voor verschillende bladen. Halina Reijn is dik bevriend met Carice van Houten, Geza Weisz, Manuel Broekman en Robert de Hoog.

Edgar Davids

De actrice heeft naar eigen zeggen vier serieuze relaties gehad. Daarnaast had ze korte, vluchtige affaires. In 2011 eindigde haar relatie met geluidstechnicus Karl Klomp. De twee hadden niet genoeg tijd meer voor elkaar. Breed uitgemeten werd ook de flirt met Edgar Davids, al is nog altijd onduidelijk of de twee überhaupt ‘iets’ hebben gehad. Onduidelijk wie de andere mannen zijn met wie ze het heeft aangelegd. Rode draad is volgens de Amsterdamse haar nogal sterke jaloezie gevoelens: ,,Er is één ding dat mij telkens weer dwarszit in relaties, en dat is mijn jaloezie. Als ik een vriend heb en hij neemt even zijn telefoon niet op, zie ik hem al in bed liggen met een ander.”

Kinderwens
Reijn bekende in 2015 in haar column in de Belgische krant De Morgen openlijk te worstelen met haar kinderwens. ,,Niet eerder raakte ik zo doordrongen van het feit dat iedereen om mij heen die niet kampt met hetzelfde probleem van ongewild kinder- en partnerloos zijn, denkt dat ik mijn situatie over mezelf heb afgeroepen”, schrijft ze. Regelmatig reageert haar omgeving vol onbegrip en krijgt ze te horen dat ze te kieskeurig is of op foute mannen zou vallen. ,,Het feit dat ik het heel graag wil, maar dat het niet lukt, en dat ik daar waanzinnig verdrietig om ben, is blijkbaar niet geloofwaardig.”

Het gaat steeds beter. #ei

Een foto die is geplaatst door halinareijn (@halinareijn) op

Leave a Reply