Jelle van Vucht – alias Jelly – populaire game-vlogger

Jelle van Vucht – alias Jelly – populaire game-vlogger

Jelle van Vucht gaat als een komeet. De vlogger, die video’s maakt als Jelly, komt oorspronkelijk uit Roermond en heeft een relatie met Sanna, die regelmatig in zijn video’s opduikt.

Ze is daarin overigens niet de enige. Van Vucht woont tegenwoordig in hetzelfde huis als Jordi van den Bussche. Zodoende zijn ze regelmatig in elkaars video’s te zien. JellyvT speelt vooral graag Grand Theft Auto. De Limburger stevende in 2015 Neerlands bekendste vlogger Enzo Knol voorbij.

Jelle van Vucht kende zijn ‘doorbraak’ in 2014, toen zijn vlogs plotseling veel vaker werden bekeken dan eerder. Zijn video’s, waarin hij luidkeels en fanatiek commentaar geeft tijdens het gamen, slaan duidelijk aan. Dat merkt hij ook financieel. Quote schatte zijn inkomsten over 2015 op een slordige 350 duizend euro. Zelf wil de vlogger, die inmiddels tot de meest gevolgde vloggers ter wereld behoort, daar niets over zeggen. Insiders zeggen echter dat hij in werkelijkheid veel meer verdiende. ,,Mensen kijken naar je video‚Äôs omdat ze leuk vinden wat je doet, je er plezier in hebt en entertaining bent”, aldus Jelly.

Van Vucht is samen met Jordi van den Bussche (Kwebbelkop) ook vastgelegd door PewDiePie, een soort artiestenlabel voor trendsettende vloggers. Dat heeft meerdere voordelen: ,,Het biedt bescherming. Met copyright bijvoorbeeld. Als ik een clip heb gebruikt en het bedrijf erachter wil dat niet, dan hebben ze nu niet met mij te maken maar met het netwerk. Dat is net een stap hoger, net een stap professioneler. Dat geeft mij rust.”

,,Verder is een netwerk aansprekend voor grote merken als die je willen inzetten. Dan hebben ze meteen een groep grote YouTubers bij elkaar.” Sinds begin 2014 heeft hij een relatie met de knappe blonde Sanna, die inmiddels ook kan rekenen op een flinke schare Instagram-volgers. Ze deelt voornamelijk foto’s waarop ze dingen onderneemt met Jelle en vlogt tevens op YouTube.