Jesse Klaver, frontman van GroenLinks

Jesse Klaver, frontman van GroenLinks

Hij geldt als de hotshot van het Binnenhof. GroenLinks-leider Jesse Klaver valt goed in de smaak bij het vrouwelijk schoon. Maar helaas: de gedreven politicus is reeds bezet. Hij trouwde op 3 mei 2013 zijn vriendin Jolein van Swaal, die nu door het leven gaat als Jolein Klaver-van Swaal.

Jesse Klaver en zijn vrouw Jolein leerden elkaar al op de kleuterschool in Roosendaal kennen. Een paar jaar geleden kwamen ze elkaar opnieuw tegen en beraamde de Brabander een complete veroveringsstrategie om het hart van Jolein te stelen. Het lukte en Jolein werd zijn vriendin. Ze volgde hem toen de GroenLinkser Brabant verhuisde voor Den Haag.
Jolein studeerde Engels aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Ze werkte na haar afstuderen in 2011 voor de Vereniging OverheidsManagement als projectmedewerker. Sinds maart 2014 is ze gepromoveerd tot Office Manager. Trots poseerde Jolein tijdens Prinsjesdag met haar donkerblauwe jurk en dikke buik: ze was in verwachting van hun eerste kindje. Inmiddels is hun zoon geboren.

Snotneus

Klaver is uitgegroeid tot een luis in de pels van de bankensector. Het verleidde Fons de Poel, die warme banden heeft met banken, tot de verwijtende benaming ‘snotneus’ over de GroenLinkser. ,,Ze noemen me snotneus”, had Jesse Klaver vervolgens tegen zijn vriendin gezegd. Waarop zij antwoordde: ,,Dan is er eindelijk iemand die je doorheeft.” In mei 2015 volgde Jesse Klaver Bram van Oijk op als politiek leider van GroenLinks.
Jesse Klaver is overigens zoon van een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder. Zijn hobbies zijn wielrennen, hardlopen, theater, film en koken. Zijn moeder was pas 20 toen zij hem kreeg. Jesse groeide op zonder zijn vader, in een sociale huurwoning in de wijk Westrand in Roosendaal. Hij ging naar de Vrije School in Prinsenbeek en haalde er zijn vmbo-diploma. Daarna studeerde hij social work aan Avans Hogeschool in Den Bosch en begon hij een pre-masteropleiding politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn studententijd werd Jesse voorzitter van DWARS en vervolgens voorzitter van de vakbond CNV Jongeren.

Leave a Reply