Jordi van den Bussche, alias Kwebbelkop, heerst op internet

Jordi van den Bussche, alias Kwebbelkop, heerst op internet

Jordi van den Bussche veroverde in rap tempo het internet. Hij heeft inmiddels ruim 1,6 miljoen volgers op zijn kanaal ‘Kwebbelkop’, waar hij dagelijks twee video’s per dag op post.

Zijn populariteit is tamelijk lucratief. Kwebbelkop heeft inmiddels meer dan drie miljoen volgers. Die komen van over de hele wereld, aangezien de Amsterdammer louter in het Engels vlogt. Volgens Quote verdiende Kwebbelkop over 2014 ruim drie ton, met name uit reclameinkomsten voor zijn video’s op YouTube: ,,en dan nog wat merchandising, productpromoties en optredens. Maar de reclame-inkomsten zijn het belangrijkst.” Overigens stelt hij dat de inschatting van Quote niet helemaal klopt: ,,Dan zit je wel aan de lage kant”, reageert Van den Bussche. ,,Ik geef je geen details, maar voor internationale Youtubers kun je de vuistregel nemen dat iedere miljoen views 1000 euro opleveren. Nederlanders zitten daar iets onder, Amerikanen iets er boven.” Begin 2016 kwam Quote met een nieuwe publicatie: Van den Bussche zou in de maand december 2015 liefst een ton in een maand hebben binnengeharkt.

Van den Bussche woont in één huis met Jelle van Vucht en dus duiken de twee regelmatig op in elkaars video’s. Ze spelen daarin vooral Grand Theft Auto, Happy Wheels en Minecraft en schreeuwen erop los. De populaire vlogger, bekend van zijn lange bruine krullen, was al eens te gast in RTL Late Night om te vertellen over zijn succes. Toch kleeft er ook een schaduwzijde aan het succes, daar Jordi als eerste YouTuber te maken kreeg met afpersing. Daar ging hij overigens niet op in.

,,Wat mensen leuk vinden is dat ze mij zien en dat ik er iets grappigs omheen doe. Of als ik dood ga, dan ben ik teleurgesteld natuurlijk, want iedereen is teleurgesteld. En als ik iets goeds doe dan ben ik heel enthousiast dus dat vindt iedereen heel leuk en dat vind ik zelf ook heel leuk”, vertelde Jordi, geboren in Zeeburg, aan AT5.

Kwebbelkop heeft een relatie met Jaimy, die af en toe opduikt in zijn vlogs en foto’s. De blondine heeft zelf een redelijk populair Instagram-profiel.