Joya de Boer, verslaggeefster van Hart van Nederland

Joya de Boer, verslaggeefster van Hart van Nederland

Joya de Boer is één van de vaste reporters van SBS’s Hart van Nederland. De mooie blondine werkt al sinds 2007 voor de actualiteitenrubriek. Het is niet duidelijk of Joya vrijgezel is of een relatie heeft.

Voor aan de slag te gaan bij Hart van Nederland werkte ze als itemregisseur bij Visible TV en als verslaggeefster bij Tien minuten Jeugdjournaal. Ze studeerde daarvoor aan RSG de Borgen om vervolgens Journalistiek te gaan doen. Tussen 2002 en 2006 studeerde ze op Hogeschool Windesheim in Zwolle. Inmiddels mag ze zich succesvol verslaggeefster noemen.

Over zichzelf zegt Joya de Boer op haar LinkedIn: ,,Bevlogen, enthousiast, positief, met een enorme dosis motivatie en een grote liefde voor human interest verhalen en reizen. Emotie omzetten in televisie, dat is m’n passie.”

Joya de Boer maakt al sinds de zomer van 2007 deel uit van de redactie van SBS van Nederland. Ze begon er als redactrice bij het programma, maar groeide uiteindelijk door naar een rol als razende reporter. Zo ging ze in 2014 in Brazilië voor het WK Voetbal. Ze maakte ook minder leuke dingen mee, zoals in juni 2016. Tijdens het maken van een item in Amsterdam werd de allervriendelijkste presentatrice bekogeld. ,,De cameraman en ik kregen een vuurwerkbom naar ons toegegooid door iemand vanuit een raam”, zegt Joya de Boer op Instagram. ,,Alles is ok met ons, just another day at the office”. Niemand raakte gewond.

In 2014 gaf ze een inkijkje in haar jeugd en vertelde ze hoe ze vroeger samen met haar vader Peter, haar moeder Hilda en haar zus José altijd op vakantie ging in een Kip caravan uit 1959. Die was in 1961 aangeschaft door haar opa. Zelfs anno 2016 is de caravan nog in de familie en is alles nog in tact én origineel. Jammer genoeg zien we op haar Instagram account vooral veel plaatjes van haar werk en minder over haar privé leven. Daardoor is onduidelijk of Joya een vriend heeft of wellicht nog als vrijgezel door het leven gaat.