Leonie ter Braak, de lachebek van WNL

Leonie ter Braak, de lachebek van WNL

Leonie ter Braak is het goedlachse en vrolijke gezicht van Vandaag de Dag van WNL. De blondine heeft een relatie met interieurontwerper Floris Koch. Ze verwachten binnenkort hun tweede kindje.

Jarenlang was ze model, maar via RTV Oost rolde ze de televisiewereld in. Ze volgde ook een deelopleiding op de toneelacademie Amsterdam. Na RTV Oost werkte ze eerst nog bij Talpa achter de schermen, maar als snel daarna voor WNL op de vroege ochtend bij Vandaag de Dag. Daar is Leonie ter Braak als een vis in het water, hoewel ze na de (niet geplande) zwangerschap van hun eerste kindje James een dip kreeg. Ze knokte zich terug, mede dankzij coaching en de nimmer aflatende steun van Floris.

Liefde op het eerste/derde gezicht
Leonie ter Braak en Floris Koch ontmoetten elkaar voor de eerste keer in 2006 op een huisfeestje. Leonie was op slag verliefd, maar Floris was vooral erg dronken. Een jaar later kwamen ze elkaar opnieuw tegen, ditmaal bij een Leonard Cohen-avond bij vrienden. Ze raakten aan de praat, maar de liefde ontspringt niet. ,,Ik vond je een leuk, gek, humoristisch mens, toen trouwens nog met een sterk Twents accent. Het klikte gewoon ontzettend goed”, zegt Koch in Elegance. Leonie over die ontmoeting: ,,Ik geloof dat mijn hart al helemaal stuk sloeg toen we elkaar een hand gaven, en gaandeweg dat gesprek werd ik gewoon verliefd. Niet zo lang daarvoor had ik de relatie met mijn jeugdliefde verbroken, en jij was de eerste man die me weer raakte. Je was slim, dacht na en had ook nog eens een heel mooi gezicht. Maar na die twee uur stond je plotseling op en zei: ‘Ik ga ervandoor’.’ Ik was heel erg bijdehand in die tijd, maar vragen of je mijn nummer wilde ging me toch te ver. Op de fiets naar huis zat ik al te huilen. Had ik eindelijk de man van mijn leven ontmoet, was het niet wederzijds.”
Leonie ter Braak houdt verder van koken, rommelen in de tuin en yoga. Haar Twentse accent – ze werd geborden in Buurse – is ze inmiddels vrijwel kwijt. De blondine met ‘girl next door’-uiterlijk is emotioneel aangelegd, maar is op televisie steevast lachend te zien. Ter Braak deed mee aan Ranking the Stars en is goede vriendinnen met Roos Moggre en Maaike Timmermans, haar collega’s bij Vandaag de Dag. Ze noemt Chantal Janzen een voorbeeld als vakvrouw, net als Eva Jinek.

Niettemin wordt ze inmiddels zelf ook gezien als voorbeeld voor anderen met haar krachtige presentatie, modieuze kledingstijl en spontane uitstraling. Vroeger deed ze in haar modellentijd ook geregeld pikante fotoshoots. Zie hieronder enkele plaatjes van Leonie ter Braak.