Linda Hakeboom, presentatrice van RamBam

Linda Hakeboom, presentatrice van RamBam

Linda Hakeboom is het vrolijke meisje van RamBam en Spuiten en Slikken. Ze maakt naast televisie ook documentaires. Linda is sinds kort weer vrijgezel na een tien jaar durende relatie.

De Amsterdamse met bouwjaar 1985 studeerde Journalistiek en begon haar tv-carrière bij Bright.tv. Haar echte doorbraak kwam met RamBam, waar ze sinds 2012 met vermommingen en undercover-operaties misstanden aan de kaak stelde. In 2016 besloot ze de overstap te maken naar BNN-VARA, waar ze Spuiten en Slikken op reis gaat maken. Ze maakte bovendien veelgeprezen documentaires over Jett Rebel, genaamd ‘Who the fuck is Jett Rebel’, en Douwe Bob (‘Whatever forever’). Voor zover bekend heeft Linda Hakeboom geen relatie met Jett Rebel of Douwe Bob.
Ze was immers tien jaar lang in een relatie met Rolf Hartogensis, met wie ze ook de documentaires maakte. ,,Inmiddels zijn we niet meer bij elkaar, maar hij is nog steeds mijn beste maatje”, vertelde ze begin 2016 aan Viva. In het blad wil de normaal zo brutale en makkelijk babbelende Hakeboom niet ingaan op de vraag hoeveel bedpartners ze heeft gehad of wat haar sexfrequentie is. Wel zegt ze: ,,Aan het eind van de middelbare school en het begin van mijn studietijd ben ik erg losgegaan op het gebied van mannen. Ik wilde alles zien, doen en ging veel uit.”

Hakeboom bekent met een psycholoog te hebben gesproken over haar jeugd: ,,Mijn vader was bijna altijd afwezig en als hij er wel was, was het lastig. Hij heeft zelf ook een moeilijke jeugd gehad en heeft aan mij doorgegeven dat zwak zijn geen optie is. Niet kwetsbaar zijn, niet huilen. Daar was hij streng in, dus dat heb ik als kind echt afgeleerd. Op mijn zevende zijn mijn ouders uit elkaar gegaan en vanaf mijn vijftiende heb ik mijn vader helemaal niet meer gezien, maar zijn regels waren al in mijn DNA geramd. Pas sinds drie jaar kan ik weer huilen. Dat had ik nooit meer gedaan. Ik was een soort robot geworden met veel bewijsdrang: ik ben wél goed genoeg. Ik heb moeten leren dat het niet erg is om je emoties te tonen. Dat het oké is als je werk je even te veel wordt en het juist goed is om andere mensen om hulp te vragen.”
Enkele jaren geleden was ze ook enige tijd overspannen en overwerkt: ,,Ik was bezig met het tweede seizoen van ‘RamBam’, werkte tegelijkertijd als eindredacteur aan een programma van Jan Jaap van der Wal en begon net aan een documentaire. En toen klapte ik. Ik kon niets meer. Er ging niets meer in en niets meer uit. Als ik thuis was, zat ik alleen maar voor me uit te staren op de bank. Het duurde vier maanden om te beseffen dat dit geen normale situatie was, dat ik overwerkt was. Ik was helemaal kapot en heb de lopende projecten op mijn tandvlees aardig goed afgerond. In die periode heb ik voor mezelf bedacht dat ik het rustiger aan moest doen. Maar helemaal stoppen met werken leek me doodeng. Ik heb mijn leven gebouwd op mijn werk. Van het idee dat ik geen werk meer had, raakte ik nog meer in paniek. Ik ben er daarom wel een beetje mee doorgegaan: twee dagen in de week ‘RamBam’. In de tijd die overbleef, heb ik veel gepraat met mensen en eindeloos veel gewandeld. Ik leerde om niet doelbewust over de grachten te racen, maar gewoon eens te lopen, naar boven te kijken en te denken: hé, wat een gaaf geveltje. Zonder plan naar buiten gaan gaf me veel rust. Ik heb in die tijd hele marathons gelopen, haha.”

New hair! #bohemianlook #hypekappers

Een foto die is geplaatst door Linda Hakeboom (@lindahakeboom) op

Totally falling in love with this country 😻

Een foto die is geplaatst door Linda Hakeboom (@lindahakeboom) op