Marieke Elsinga, de spontane sidekick van RTL Late Night

Marieke Elsinga, de spontane sidekick van RTL Late Night

Plotseling was ze daar: Marieke Elsinga was al een bekende stem door haar werk bij Q-Music, maar haar echte doorbraak beleefde ze door haar overstap naar RTL Late Night, waar ze side kick is van Humberto Tan.

Alvorens ze opdook in de media, werkte Elsinga bij een barista in Amsterdam om wat bij te verdienen. Ze had daarvoor Cummunicatiemanagement gestudeerd en gewerkt als city marketeer, onder meer voor Abu Dhabi, Dubai en Berlijn. Ze werkte tevens enige tijd voor Hyves. Vlieguren in de media maakte ze bij MeerRadio en AmsterdamFM. Ze werkte voor RTV Noord Holland en in 2012 volgde ze met succes het Qcollege, de radio-opleiding van Qmusic. Ze presenteerde daarna verschillende programma’s op de zender en was te horen als verslaggever voor de ochtendshow van Mattie Valk en Wietze de Jager. Bij de zender behoorde ze tot het illustere trio, bestaande uit Lieke Veld (vriend van Wietze de Jager), Eva Koreman en Marieke Elsinga.

Eenmaal bij RTL Late Night moesten kijkers eerst nog aan haar wennen. Haar drukke stijl is anders dan haar voorganger Luuk Ikink, maar al snel zijn de kritieken zeer lovend. Wellicht speelt ook mee dat Elsinga een echte ‘girl next door’ look heeft met haar mooie blauwe ogen en bruine haren. Bovendien heeft is ze slank, al gaat dat niet vanzelf, leren sportschool foto’s op Instagram.

Haar stap naar landelijke televisie opent ook andere deuren. Zo speelt Elsinga een verliefde hoofdrol in de clip van Jan Smit, genaamd ‘Kom Dichterbij Me’. De presentatrice werd geboren in Gouda maar woont tegenwoordig in Amsterdam. Naast co-host van RTL Late Night werkt ze ook als voice-over en dagvoorzitter.

Over het liefdesleven van Marieke Elsinga is vooralsnog weinig bekend. Onduidelijk is of Marieke Elsinga vrijgezel is, of toch een vriend en relatie heeft. Ze houdt daarover haar lippen stijf op elkaar. Op haar Instagram-account doet ze wel de nodige gezellige dingen met andere mannen, maar het lijkt er niet op dat één van hen de gelukkige is om haar vriend te zijn. Hardnekkig was echter het gerucht dat ze zou flirten met Mark Rutte.