Mark Leene, presentator bij AT5

Mark Leene, presentator bij AT5

Televisiemaker Mark Leene werd landelijk bekend als verslaggever voor het Pownews. Hij werd tevens kort genoemd als vriendin van Britt Dekker. Tegenwoordig werkt de Amsterdammer voor AT5.

De vlotte presentator noemt zichzelf tevens hobbykok en Ajacied. Leene heeft een relatie met evenementenorganisator Adinda van Kuijk, samen hebben ze sinds kort dochter Yuna. Over de geboorte van hun spruit schreven ze een zeer persoonlijk verhaal voor Ouders van Nu. Tijdens zijn studie Journalistiek liep de goedlachse televisiehunk onder meer stage bij De Wereld Draait Door.

Pownews
Leene werkte zoals gezegd enige tijd als verslaggever van het tegendraadse Pownews. Hij besloot er echter, kort nadat collega’s Daan Nieber en Jojanneke van den Berge hem voor waren gegaan, uit eigen beweging te stoppen: ,,Ik kon en wilde het geluid dat bij PowNed past niet langer representeren. Het is een uitdaging geweest en heb respect voor alle (ex)-collega’s die iedere dag het programma hebben gemaakt. Nieuwe ronde nieuwe kansen!“, stelde hij destijds op Facebook.

Britt Dekker loopt blauwtje bij Mark Leene

De televisiemaker haalde eveneens de showbizzrubrieken door een flirt met Britt Dekker in zijn periode bij Powned. De blondine dacht beet te hebben, beweerde zelfs dat ze al gezoend hadden, maar kwam er toen achter dat Leene al bezet was: ,,Hij bleek al verkering met een meisje te hebben, dat is alles wat ik over hem wil zeggen. Ik ben lekker single, net als heel veel van mijn vriendinnen. Misschien is dat ook wel iets van deze tijd hoor. Maar ik heb de moed nog niet opgegeven.”
Leene kwam in dienst van Powned ook opnieuw tegenover Matthijs van Nieuwkerk te staan, die hij bij de uitreiking van de trofee Omroepman van het Jaar vroeg naar zijn riante salaris. Leene werd toen echter de oren gewassen toen hij vroeg: ,,Vind je het lastig om hier te staan nu je weet dat er in Nederland zo’n enorme discussie gaande is over die graaicultuur?” Van Nieuwkerk, door de wol geverfd, antwoordde droogjes: ,,Op feestdagen, ouwe stagiaire van me, praten heren nooit over geld. En dit is een feestdag.”

Tegenwoordig is Leene veel te zien bij AT5, waar hij onder meer samenwerkt met Anne van der Meer.