Marlijn Weerdenburg, zangeres en Danni Lowinski

Marlijn Weerdenburg, zangeres en Danni Lowinski

Marlijn Weerdenburg is een multitalent. De blondine acteert, presenteert en zingt. Ze verwierf vooral bekendheid als Danni Lowinksi in de gelijknamige serie en door haar deelname aan Wie is de Mol?

De Schiedamse eindigde als tweede in Wie is de Mol?, achter haar maatje Rik van de Westelaken. In de editie van 2015, die zich afspeelde op Sri Lanka, was Margriet van der Linden de Mol. Marlijn en Rik kregen wel een diepe vriendschap door het programma en werken samen aan een tevelvisieformat.
Weerdenburg is echter ook te zien als advocate Danni Lowinski in de gelijknamige serie op SBS6. Ze zingt bovendien in Miss Molly & Me, wat een voortvloeisel is van het feit dat ze muziektheater studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Daarna ging ze naar de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze speelde in 2002 een rol in de kindervoorstelling “Verboden te lachen” van Herman van Veen.

Het turbulente liefdesleven van Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg heeft tegenwoordig een relatie met een geluidsman die ze ontmoette tijdens de opnames rondom de Nijmeegse Vierdaagse. ,,Het is gewoon een hele leuke, bijzondere man waarvan ik hoop dat hij lang bij me blijft.”

Eerder had ze een relatie met Rob Kamphues. Dat leverde haar kritiek op van Mona-Liza Machado, die daarna een relatie had met Kamphues. In Privé zegt ze: ,,Marlijn Weerdenburg en haar lesbische vriendin hadden een driehoeksverhouding met Rob Kamphues. Die triorelatie kwam dramatisch tot een einde, waarna ik er de dupe van werd.”
Over haar relatie met een vrouw zegt Weerdenburg: ,,Toen ik naar het conservatorium ging, was het daar heel hip om het als meisjes met elkaar te doen. Ik ging daar in mee. Hoewel ik heel erg verliefd op haar was, heeft het me ook verbaasd. Ik had altijd vriendjes en was met jongens in de weer, echt zo’n meisjesmeisje. Onze relatie heeft vier jaar geduurd en ook al vind ik vrouwen mooi en geweldig, ik val toch meer op mannen.”