Mascha Feoktistova is Nederlands bekendste beautyblogger

Mascha Feoktistova is Nederlands bekendste beautyblogger

Mascha Feoktistova mag zich misschien wel de meest invloedrijke beautyblogger van Nederland noemen. Haar vlogkanaal ‘Beautygloss’ heeft zo’n 400 duizend volgers, haar website wordt maandelijks door miljoenen bezoekers bezocht. Maar wie is Mascha Feoktistova eigenlijk?

Zoals haar naam al doet vermoeden werd Feoktistova geboren in Rusland en wel in Moskou om precies te zijn. Als 4-jarig meisje kwam ze met haar ouders naar Nederland. Ze volgende de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk en Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Tevens heeft ze haar bevoegdheid als onderwijsassistent. Ze maakte echter naam door haar blog over beauty, met name schoonheidsproducten en make-up. Tegenwoordig volgt ze tevens een haaropleiding, omdat ze gek is op haar. ,,In 2007 was ik zelf op zoek naar filmpjes op YouTube met make-up tutorials in het Nederlands en dat was er toen nog niet. Dus ben ik zelf maar aan het filmen geslagen. Het is een uit de hand gelopen hobby, want ik kan inmiddels hiervan leven!”, vertelde ze in een interview met Tete a Tete.

In 2007 startte Mascha de website Beautygloss. Binnen enkele jaren groeide de site uit tot één van de meest invloedrijke en trendsettende beautywebsites met dagelijks honderdduizenden bezoekers. Het legde haar zakelijk uiteraard geen windeieren, mede omdat ze een goedlopende webshop aan haar blog had hangen. Ze kreeg diverse prijzen en schreef in 2014 haar eerste boek genaamd ‘Happy life’.

In haar privéleven heeft Mascha Feoktistova sinds 2003 een relatie met Gregor van Vlierden. In het voorjaar van 2016 werd ze ten huwelijk gevraagd, wat ze uiteraard deelde met haar volgers op Instagram. Samen hebben ze twee katten: Siem en Manis. Haar lijfspreuk is ‘Doe wat je leuk vindt’ en haar favoriete vakantiebestemmingen zijn Jamaica en de Verenigde Staten. Haar stijlicoon is Kim Kardashian al zou ze ook graag Britney Spears ontmoeten.

Vanwege haar populaire website en vlog krijgt ze enorme ladingen beautyproducten opgestuurd. Wat ze daarvan niet gebruikt, doneert ze aan ‘blijf van mijn lijf huizen’.