Matthijs van Nieuwkerk, presentator van DWDD

Matthijs van Nieuwkerk, presentator van DWDD

Matthijs van Nieuwkerk geldt als misschien wel de bekendste presentator van Nederland door al sinds 2005 het actualiteitenprogramma De Wereld Draait Door (DWDD) te presenteren. Van Nieuwkerk is getrouwd met Karin. Samen hebben ze zoon Kees van Nieuwkerk en dochter Jet van Nieuwkerk.

Karin van Nieuwkerk, vrouw van ‘womanizer’ Matthijs van Nieuwkerk
Karin van Nieuwkerk mag dat het voorrecht hebben getrouwd te zijn met één van de meest begeerde mannen van Nederland, hun relatie is niet enkel rozengeur. Al jarenlang brengen de roddelbladen geruchten dat hun huwelijk scheuren zou vertonen.

Matthijs van Nieuwkerk, presentator van De Wereld Draait Door

Al sinds 2005 is Van Nieuwkerk het gezicht van De Wereld Draait Door. De presentator toucheert daar jaarlijks circa 570 duizend euro salaris voor, weet Weekend. Van Nieuwkerk begon zijn journalistieke carrière echter bij Het Parool, waar hij in eerste instantie vooral interviews voor maakte met Mark van den Heuvel. In 1996 werd hij hoofdredacteur en wist hij de zieltogende Amsterdamse krant weer bluf en branie te geven. Hij probeerde datzelfde bij AT5, maar dat werd geen succes. Van Nieuwkerk nam daarop de wijk naar de Hilversumse televisiewereld, waar hij onder meer Nederland Kiest en Holland Sport maakte. Tegenwoordig maakt hij naast DWDD ook muziekprogramma’s.

Kees van Nieuwkerk en Carice van Houten
Het leek er enige tijd op dat de meest invloedrijke presentator ook familie zou worden van de beste actrice van ons land. Zoon Kees van Nieuwkerk had jarenlang een relatie met Carice van Houten, die ook regelmatig bij Matthijs van Nieuwkerk aanschoof als tafeldame / sidekick. In de zomer van 2015 maakte het stel echter bekend dat hun verkering uit is.

Leave a Reply