Mattie Valk, openhartige DJ van Q-Music

Mattie Valk, openhartige DJ van Q-Music

Mattie Valk was lange tijd wel bekend, maar niet beroemd. Dat veranderde in het voorjaar van 2016, toen zijn te vroeg geboren tweeling niet van hem bleek te zijn. Een mediacircus volgde.

Valk komt uit Zuid-Holland en begon zijn radio-carrière bij ATOS Radio uit Zoetermeer. Via nog enkele kleine lokale radio-stations belandt de plaatjesdraaier in de nacht bij Q-Music. In 2011 pakt een nachtelijke proef, waarbij hij samen draait met Wietze de Jager, goed uit. Het duo krijgt al snel een show op de zondagavond en in 2012 krijgen ze promotie en mogen ze het prestigieuze ochtendprogramma gaan doen. De bruinharige radiomaker speelt in 2015 mee in The Passion en schuift, zo leert Wikipedia ons althans, een aantal maal aan bij RTL Boulevard.

Vriend en vijand noemen de openhartigheid van Mattie en Wietze hun kracht op de radio. Ze praten over alles in het bijzijn van hun trouwe luisteraars: over eetgewoontes, relatieperikelen en hun kinderwens. Dat wordt in 2015 en 2016 een issue. Mattie is dan al zo’n twaalf jaar samen met zijn vriendin Kirsten. Ze willen graag een kindje, maar het lijkt hun niet gegeven. ,,Ik wilde zeker niet mijn kop in het zand steken, maar genieten van vandaag de dag, omdat ik nu zo gelukkig ben”, vertelde de dj aan zijn luisteraars. ,,Dus besloten Kirsten en ik de kinderwens voorlopig even te parkeren. Dit met het idee: we kijken wel wanneer en hoe we er toch voor willen gaan.”

Maar dan is er plots nieuws: Kirsten Willemstein is zwanger, van een tweeling nog wel! Maar opnieuw is er tegenslag: ,,Na een zwangerschap van bijna 26 weken is onze tweeling geboren”, vertelde Valk in de uitzending. ,,Iedereen die er een beetje verstand van heeft weet dat dit véél te vroeg is. Je denkt dat je ooit kleine kindjes gezien hebt, maar dit is zó ontzettend klein.” Ondanks het prille geluk meldt Mattie zich ziek. Begin mei 2016 treedt hij ermee naar buiten: hij is niet de biologische vader. Nederland leeft mee, de relatie tussen Kirsten en Mattie is gestrand: ,,Zoals jullie merken heb ik even wat tijd voor mezelf genomen”, schrijft hij in een open brief. ,,De kwetsbaarheid van twee pasgeboren kinderen brengt me naar plekken van mezelf die ik nog niet kende. Er is in de meest extreme vormen angst, geluk, verdriet. Maar de afgelopen periode heeft vooral ongeloof de boventoon gevoerd toen bleek dat ik niet de biologische vader ben van de twee vechtertjes.”

Toeval of niet, maar sinds het nieuws bekend werd is alle informatie over vriendin Kirsten Willemstein van het web verdwenen. Ongetwijfeld zal binnenkort bekend worden met wie Kirsten Willemstein het bed deelde en Mattie ‘bedroog’, al zeggen radiocollega’s dat ze wellicht ‘uit liefde’ elders haar tweeling Vester en Bo verwekte.