Merel Westrik, het stijlvolle gezicht van het RTL Nieuws

Merel Westrik, het stijlvolle gezicht van het RTL Nieuws

Merel Westrik is één van de graag geziene presentatoren van het RTL Nieuws. De journaliste uit het Noord-Hollandse Wormer komt uit de talentenvijver van AT5. Ze heeft een relatie met Patrick Maes en woont in Amsterdam.

Westrik volgde de School voor Journalistiek in Utrecht en ging in 2001 als stagair aan de slag bij de Amsterdamse stadszender AT5. Daar bleef ze plakken en mocht vanaf 2008 het nieuws lezen. In 2011 kaapte WNL haar weg, waar ze Vandaag de Dag presenteerde, net als Half 8 Live!. Opnieuw paste ze zich snel aan waarna de volgende promotie wachtte: RTL Nieuws strikte Merel Westrik.
Al moest ze daarvoor wel wat bezoekjes aan de logopediste brengen: ,,Ik ga binnenkort naar een logopediste om te leren meer met mijn stem te spelen, om de boodschap beter over te kunnen brengen. Toen RTL mij dat aanbood, was ik niet beledigd, maar antwoordde ik meteen: top. Je bent naar mijn idee nooit af.”

Merel Westrik kan beter tegen kritiek

Over haar carrière vertelde ze De Volkskrant: ,,Uiteindelijk is er maar één manier om het televisievak te leren en dat is door het te doen. Dat geldt voor alle banen, alleen is het nadeel van tv dat zo veel kijkers er getuige van kunnen zijn wanneer je op je bek gaat. De eerste periode na Half 8 Live! ben ik labiel geweest, tot ik er op een gegeven moment zo naar van werd dat ik dacht: vanaf nu kan het alleen maar beter gaan. Inmiddels voelt het als lang geleden en heb ik het idee dat ik beter tegen kritiek kan. Ik kan nu prima Twitterberichten lezen waarin ik voor dom gansje wordt uitgemaakt zonder me er iets van aan te trekken.”

Merel Westrik heeft een relatie met Patrick Maes
Westrik heeft sinds 2012 een relatie met Patrick Maes. Hij is werkzaam in de modebranche en heeft naar schatting een vermogen van maar liefst zes miljoen. De mooie brunette maakt er geen geheim van dat ze graag moeder wil worden: ,,Ik wil dat ook een keer meemaken, weten wat het met je lichaam doet. Wat een combinatie van ons tweeën oplevert”, vertelt ze in een interview met Libelle. ,,Ik hoopte altijd dat ik op een gegeven moment een duidelijk gevoel zou hebben: nu is de tijd daar. En dat je dan samen gaat bepalen of het ook kan. Maar ik sta er eerder verstandelijk in: ik ben 35, ik denk, hoop, dat ik tot mijn 40ste heb. Dus misschien moet het volgend jaar of het jaar erop gaan gebeuren.”

Een foto die door _merone is geplaatst op