Monic Hendrickx, actrice in Penoza

Monic Hendrickx, actrice in Penoza

Monic Hendrickx wordt gezien als één van de beste actrices van Nederland. Haar doorbraak bij het grote publiek dankt ze aan haar rol als Carmen van Walraven in de misdaadserie Penoza. Hendrickx is getrouwd met jeugdliefde Ralph Vermeesch.

In het najaar van 2015 is alweer het vierde seizoen van de populaire misdaadserie Penoza te zien, waarin Monic Hendrickx de onbetwiste hoofdrol speelt als de eigenzinnige en koele Carmen, spilfiguur van een criminele organisatie. Door haar rol in de onderwereld wordt ook haar gezin constant geconfronteerd met de duistere kanten van haar criminele bestaan.

Monic Hendrickx is getrouwd met Ralph Vermeesch
Haar liefdesleven is al geruime tijd stabiel. Hendrickx is getrouwd met Ralph Vermeesch. Samen hebben ze een dochter Javaj. Over de liefde met Ralph vertelde ze aan Zin Magazine: ,,Ralph zat twee jaar boven mij op school. Vanaf mijn 14de hadden wij dikke verkering. Ralph was eigenzinnig, stoer en mooi. Hij had schijt aan de regels en ik was juist autoriteitsgevoelig. Mijn moeder was net alleen komen te staan en ik ging niet echt puberen, maar hij wel en ik met hem. Na school ging hij een half jaar naar Amerika en dat vond ik oh, niet te overbruggen zo lang! Toen stuurde hij geen brief maar een bandje op, met liedjes en verhalen. Het ging heel veel over sex, haha. Eén grote liefdesverklaring. Dat bandje heb ik helemaal grijsgedraaid. Nadat hij terugkwam, ging ik naar de toneelschool in Maastricht. We hadden allebei een jaar of zeven een andere relatie, maar uiteindelijk werden we toch weer smoorverliefd.”

Monic Hendrickx als Carmen van Walraven de Rue in Penoza

In Penoza wordt Carmen voor het eerst oma, omdat dochter Natalie zelf in verwachting raakt. ,,Ik ben nu 48 en dit is de eerste oma-rol die ik speel”, blikte de actrice vooruit tegenover het AD. ,,Dit is toch wel een mijlpaal in mijn carrière, ja. Het is in de serie wel een logische ontwikkeling: je volgt onze familie in de loop der jaren. Er vallen gezinsleden weg, er komen nieuwe leden bij.” Het kost haar ook weinig moeite om zich weer in de rol van de misdadige Carmen te nestelen: ,,Als ik mijn leren jas aantrek en ga praten met een Amsterdams accent, ben ik meteen weer terug in de wereld van Carmen.”

Hendrickx ook bekend van De Poolse Bruid en Nynke
Hoewel het grote publiek haar kent uit Penoza, heeft de Stevenbeekse al een ruime acteercarrière achter de rug. Het leverde haar Oscar-inzendingen op voor De Poolse Bruid (1998) en Nynke (2001). Je kunt haar ook gezien hebben in Kenau (2014), rollen in Deadline, Grijpstra en de Gier, Baantjer, In Therapie en Stellenbosch. Op het toneel speelde ze onder meer in Homebody.

Opmerkelijke weetjes over Monic Hendrickx

Hendrickx speelde ook in de videoclips van Anouk. Ze is te zien in de nummers ‘Birds’ en ‘Kill’.

Leave a Reply