Radio DJ Lieke Veld, vriendin van Wietze de Jager

Radio DJ Lieke Veld, vriendin van Wietze de Jager

Een waar radiokoppel: dat zijn dj’s Wietze de Jager en Lieke Veld. Ze leerden elkaar kennen bij Kermis FM en waren daarna collega’s bij Q Music.

Inmiddels heeft Wietze weliswaar het Q-music-nest verlaten voor Sky Radio, maar niet zijn mooie blonde vriendin! Wat zo mag Lieke gerust genoemd worden! Ze leerde bij de BNN University de fijne kneepjes van het radiovak, om vervolgens op de redactie van BNN Today te gaan werken. Ze doet daarbij onder meer ervaring op bij Amsterdam FM.
In 2011 wordt ze aangenomen op de DJ-school van 3FM. Jarenlang maakt ze nachtprogramma’s, eerst bij 3FM, daarna bij Q-Music. In 2015 krijgt ze een lunchprogramma op Q-Music, waar ze collega is van Eva Koreman en Marieke Elsinga. Het is sowieso een mooi jaar voor haar, want ze stapt dat jaar ook in het huwelijksbootje met haar grote liefde Wietze de Jager. In 2017 wordt hun eerste kindje geboren: Juul. Ze wonen in Amsterdam.

Wietze de Jager beleefde in 2016 een turbulent jaar, waarin hij zijn collega Mattie Valk moest steunen. Dat jaar dacht Mattie vader te worden, maar het kind dat zijn toenmalige vriendin Kirsten Willemstein ter wereld bracht bleek niet van hem te zijn. Mattie verdween om het drama te verwerken enige tijd van de radio, maar keerde later dat jaar terug op de zender.
De populaire dj’s Mattie en Wietze cashten flink bij hun overstap naar Sky Radio. Naar verluidt verdient het populaire duo nu een salaris van enkele tonnen.

Een bericht gedeeld door Eva (@evakoreman) op