Robbert van Eijndhoven, de populairste game-vlogger van Nederland

Robbert van Eijndhoven, de populairste game-vlogger van Nederland

Robbert van Eijndhoven is een begrip onder gamers. Zijn gamingkanaal Siv HD heeft ruim 1,7 miljoen volgers. Maar wie is Robb van Eijndhoven nou eigenlijk?

De geboren Eindhovenaar – what’s in a name – heeft een oudere broer, die luistert naar de naam Martijn. Over zijn privéleven is weinig bekend: niet of hij een vriendin heeft noch wat hij doet buiten het gamen. Wel heeft hij een hond, waarmee hij graag wandelt door de stad. Tevens ‘hangt’ hij graag met vrienden en kijkt hij films. Hij werd geboren op 18 mei 1991 en dankt zijn bijnaam Siv HD aan zijn liefde voor de personage van Sivir in DotA. Hij speelt tegenwoordig vooral League of Legends.

Niettemin denkt Quote wel te weten dat Van Eijndhoven flink binnenloopt met zijn Siv HD. Hij heeft ruim 1,6 miljoen volgers op YouTube en zou daar al minimaal twee ton mee hebben verdiend. Al is er een sterk vermoeden dat dat bedrag wel eens veeeeel hoger zou kunnen liggen. Robb valt qua uiterlijk vooral op door zijn excentrieke geblondeerde haar.

Goede doel

Van Eijndhoven profiteert niet alleen zelf van zijn succes. Hij laat ook anderen ervan meegenieten, zoals ‘Save the Children’, een goed doel. In 2013 hield Robb een online inzamelingsactie bij zijn streams, wat in dertien uur tijd ruim een miljoen euro opleverde voor het goede doel.