Ruud de Wild’s heerlijke sidekick: Cielke Sijben

Ruud de Wild’s heerlijke sidekick: Cielke Sijben

Wie is toch het gezicht achter die leuke stem? Of beter gezegd: hoe heet de sidekick van Ruud de Wild? Haar naam is Cielke Sijben.

Ze is een echt radiomeisje. Geboren in Venlo en ze wordt al de gangmaker van De Wild in de Middag genoemd, op Radio 2. Voor Ruud de Wild is het een zegen dat hij Cielke, niet te verwarren met Silke, naast zich heeft, want de eigenzinnige DJ komt soms nogal chaotisch over.

Cielke Cijben is de sidekick van Ruud de Wild
Cielke Sijben was al jong met plaatjes draaien bezig. Tijdens haar middelbare schooltijd was ze actief bij Omroep Venlo als presentator en sidekick. Daarna haalde ze haar propedeuse aan de toneelacedemie in Maastricht, waar ze een half jaar theater-, film- en televisiewetenschappen studeerde. Vervolgens kwam ze in een opleidingstraject bij BNN. Ze was vijf jaar lang producer bij Giel op 3FM en werkte anderhalf jaar als redacteur voor Qmusic.

Liefdesleven

Voor zover bekend heeft Cielke geen relatie. Wonen doet ze in Utrecht en op een nogal bijzondere manier. Ze maakt namelijk deel uit van een woongroep met 40 mensen. Daarover vertelde ze eerder op de NOS: ,,Ik betaal 330 euro huur inclusief en ik woon in een gigantisch pand in hartje Utrecht.” Haar mede-bewoners variëren van net geboren tot over de 50. ,,Ik kwam hier vier jaar geleden op een huisfeest met 400 man en dat was zo groot en tof. Toen zei ik: als je zo’n feest in je eigen huis kan geven, dan wil ik hier wel wonen. Maar ik had geen idee wat het wonen in een groep eigenlijk inhield.”

Sijben, begin dertig, houdt verder van yoga, gin-tonic en reizen. Ze trok een jaar lang door Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Ook was ze actief bij VPRO’s Villa Achterwerk.