Sjoerd Mossou, voetbalverslaggever van het AD

Sjoerd Mossou, voetbalverslaggever van het AD

Sjoerd Mossou is één van de meest toonaangevende voetbalverslaggevers van Nederland. Hij schrijft vrijwel dagelijks voor het Algemeen Dagblad en schuift af en toe aan bij Studio Voetbal, waardoor hij tevens een bekende Nederlander is geworden.

De Bredanaar, die zijn liefde voor NAC niet onder stoelen of banken steekt, werkte in het verleden voor onder meer Voetbal International. In 2003 verkaste hij naar Engeland, het beloofde voetballand. ,,In Spanje was Edwin Winkels een vast aanspreekpunt voor de Nederlandse media als het over Spaans voetbal ging”, vertelt hij tegenover Doing the 116.
Zoiets leek me ook geweldig om over Engels voetbal te doen en dan vanuit Londen. Ik houd echt van die stad. Niet alleen het voetbal, maar ook de muziek en het uitgaan daar vind ik geweldig. In 2003 ging de relatie met mijn vriendin hier in Nederland uit en dat heeft de boel wel in gang gezet. Ik werkte op dat moment voor Voetbal International en dat beviel me goed, maar ik wist ook dat het nu of nooit was. Ik was 24 jaar en besloot de stap te maken. Ik zegde mijn baan op bij VI om naar Engeland te gaan. Johan Derksen was daar niet zo blij mee, maar vond het wel een dappere stap. Ik kon gelukkig freelance voor VI blijven werken, zodat ik alvast een vaste afnemer had. Daarnaast kon ik ook stukken schrijven voor het Algemeen Dagblad (AD) en belde Langs de Lijn mij regelmatig op voor korte telefoongesprekjes op de zaterdag of als er nieuwtjes uit Engeland waren. Zodoende wist ik dat ik genoeg afnemers zou hebben als ik naar Engeland zou vertrekken.”
Tegenwoordig is Mossou is één van de weinigen die publiekelijk afstand neemt van Johan Derksen. In zijn column schreef hij onlangs: ,,Maandagavond zei Johan Derksen op televisie dat Louis van Gaal niet alleen ‘gek’ is, maar ook ‘een gevaarlijke gek’. Dat zag hij aan de manier waarop de bondscoach met zijn mond bewoog, of zoiets. Derksen zei het zonder ook maar een spoortje ironie.
Nu vind ik heel veel verschillende dingen van Louis van Gaal, maar ‘eng’ of ‘gevaarlijk’ is wel zo’n beetje het allerlaatste. De enige die mij werkelijk gevaarlijk lijkt, is iemand die zonder gêne een voetbaltrainer probeert kapot te maken – met blinde, woeste haat in de ogen.”

Volgens zijn Facebook-pagina heeft Sjoerd Mossou tegenwoordig een relatie met Georgette van Oosten. Mossou heeft een zoontje: Lev.