Suzanne Bosman, presentatrice van EenVandaag

Suzanne Bosman, presentatrice van EenVandaag

Suzanne Bosman is presentatrice van EenVandaag. De Zandvoortse werkte eerder bij RTL Nieuws en Hans Ganzevoort.

Na het atheneum gedaan te hebben in Eindhoven studeerde Bosman Journalistiek en Voorlichting in Tilburg. Haar carrière begon bij de radio. Tien jaar werkte ze vervolgens bij de NOS voor het programma Met het oog op morgen. Daarna stapte ze over naar RTL Nieuws, waar ze jarenlang een duo vormde met Rick Nieman. In 2014 verruilde ze RTL voor EenVandaag. Ze werd opgevolgd door Merel Westrik.

Vegetariër
Bosman werd in het verleden genomineerd als ‘meest sexy vegetariër’. ,,Ik ben al heel lang vegetariër en sinds een jaar eet ik ook geen zuivel meer”, vertelt ze in gossy Gooisch. ,,Ik ben met zuivel gestopt toen ik naar een marathon toe werkte en ik begreep dat het weglaten van zuivel kan helpen om taaier en gespierder te worden. en waarom vegetarisch? waarom niet, zou ik willen zeggen!? Ik bedoel, wat stop je allemaal niet in je lijf ?! ook door mijn werk weet ik wat voor enge dingen er met ons eten gebeurt. Bio-industrie, antibiotica in vlees, ik wil daar niet aan meedoen. Nee, mijn man en dochters eten niet vegetarisch. Ik ben ook helemaal niet militant in mijn vegetariër zijn. Dat werkt toch averechts.”

Getrouwd met Hans Ganzevoort
Suzanne Bosman is getrouwd met Hans Ganzevoort, die ook in de media werkt voor Radio 1 en Radio 5. Samen hebben ze twee puberdochters. Het gezin woont in Hilversum. ,,Met mijn man Hans en onze dochters hebben we een familiechat op whatsapp, genaamd de Bosvoortjes, een samensmelting van Bosman en Ganzevoort zoals de rest van het gezin heet. wij whatsappen eigenlijk voornamelijk over het eten, ook als we allemaal thuis zijn. Die kinderen zitten namelijk op hun kamers met koptelefoons op naar harde muziek te luisteren. Je kunt roepen wat je wilt van beneden, maar whatsappen is het enige wat werkt. Tenzij er ook nog
een zit te drummen, dan werkt niks meer. En het grappige is, die whatsappjes krijg ik ook als ik in de studio zit, meestal vlak voor de uitzending. Dan zie ik dat ze gaan eten en ben ik er
toch een beetje bij voor mijn gevoel.”