Sylvana Simons, ex-VJ en nu boosmevrouw van DENK

Sylvana Simons, ex-VJ en nu boosmevrouw van DENK

Nederland kent Sylvana Simons tegenwoordig vooral als de vaak verongelijkte dame die van mening is dat Nederland nogal racistisch is. Maar ooit was het DENK-kopstuk nog gewoon VJ bij TMF.

We gaan daarvoor terug naar 1995. In 1999 slaat ze haar vleugels uit en krijgt ze programma’s bij SBS, een jaar later volgt RTL. Ze krijgt daar allerhande programma’s om te presenteren, maar echte prime time knallers zitten er niet tussen. Ondertussen werkt ze ook voor de radio en schrijft ze columns, regelmatig boos van toon. Ze ontwerpt ook kleding. Pas echt bekend wordt ze door zich aan te sluiten bij DENK, waar ze strijdt tegen discriminatie en tegenstander is van Zwarte Piet. Het bezorgt haar bedreigingen, die zelfs noodzaken om beveiliging te krijgen.

Sylvana Simons heeft een turbulent liefdesleven. Daarin kreeg ze twee kinderen: zoon Salvatore en dochter Levi. Haar ex-man, met wie ze Salvatore krijgt, pleegt zelfmoord enige tijd nadat de relatie beëindigt is. Met een Engelsman krijgt ze vervolgens dochter Levi. Ook die relatie houdt geen stand en even later legt ze het opnieuw aan met een Engelsman. Tussen 2003 en 2006 was ze getrouwd met de 14 jaar oudere Frank van Hoorn. Hij is ondernemer en heeft al twee kinderen. Tussen 2009 en 2012 had ze een knipperlicht-relatie met CoolCat-eigenaar Roland Kahn. Die was achteraf weinig lovend over zijn ex-partner: ,,Mijn ex was een vrouw die alleen maar nám. Daarbij was ze altijd boos. Ze wilde ook steeds zélf in de zon staan – dat plekje gunde ze een ander niet.“

Tegenwoordig doet de wannabe-politica het met Defensie-medewerker Bert, vijf jaar jonger, met wie ze graag ‘samen gelukkig’ wil worden: ,,Dat is het doel van ons samenzijn. Ingewikkelder dan dat moet je het niet maken.” Hun liefde ontstond in de zomer van 2015: ,,Hij intrigeerde me. Maar ik werd ook geraakt door zijn uitstraling. Het voelde goed om bij hem te zijn.”