Tom Dumoulin, Neerlands hoop op de fiets

Tom Dumoulin, Neerlands hoop op de fiets

Tom Dumoulin is Neerlands hoop op de fiets. De wielrenner geldt als een grote belofte voor de toekomst, met name bij het tijdrijden.

‘De vlinder van Maastricht’, zoals hij tegen zijn wil in wordt genoemd, woont sinds de zomer van 2015 in het Belgische Kanne. “Ik heb net een huis gekocht, de sleuteloverdracht is op 1 juli. De verhuizing staat gepland na het seizoen. Maar ik zal me Maastrichtenaar blijven voelen.” Zijn vader werkte in het ziekenhuis, zijn moeder werkt bij de lokale overheid. Zijn bijnaam komt overigens door zijn geboorteplaats (Maastricht) en zijn sierlijke manier van fietsen.

Dumoulin begon op zijn 15e te fietsen bij Rabobank, tot dat moment was zijn passie vooral bij het voetbal. Toen hij na het gymnasium werd uitgeloot voor de studie medicijnen besloot hij zijn kansen te wagen als wielerprof. Hij reed voor Argos-Shimano en Giant. In 2011 nam hij voor het eerst deel aan professionele koersen. Successen behaalde hij in 2014 als Nederlands kampioen tijdrijden en in datzelfde jaar de bronzen plak op het WK.

Liefdesleven
Tom Dumoulin is populair bij vrouwen, maar heeft al geruime tijd een relatie met de mooie Thanee Van Hulst. De slanke blondine steunt hem vaak rondom wedstrijden. Over zijn vriendin is slechts bekend dat ze studeerde aan de Universiteit van Maastricht. Vriendin Thanee speelt ook een belangrijke rol in zijn voorbereiding op wielerwedstrijden: ,,Voordat ik met mijn planning begin, app ik meestal mijn vriendin nog even. Ik vind dat belangrijk, dat ze weet hoe ik me voel én dat ze me nog even succes wenst. Ik wacht vaak nog even op het antwoord. En als ik het niet meteen krijg, dan kijk ik vlak voor de start nog eventjes op mijn telefoon. Als ik geen reactie krijg, dan denk ik niet dat ik minder presteer, maar het is wel fijn om dat appje even te lezen, ik vind dat prettig.”