Vivienne van den Assem, presentatrice van Goedemorgen Nederland

Vivienne van den Assem, presentatrice van Goedemorgen Nederland

Met haar mooie grote blauwe ogen en verzorgde uiterlijk is Vivienne van den Assem al jaren een mooie verschijning op televisie. De presentatrice uit Oud-Beijerland is het gezicht van Goedemorgen Nederland en acteert eveneens.

Daarnaast heeft ze een blauwe maandag kinderliedjes gezongen. Vivienne van den Assem doorliep het vwo en volgde vanaf haar dertiende lessen in spel, dans en zang aan het jeugdtheater Hofplein. Haar eerste echte rol speelde ze in Goudkust. Naast rollen in onder meer Onderweg naar Morgen, ZOOP en Deadline speelde ze mee in diverse theaterproducties en presenteerde ze programma’s als At Nick, Nickelodeon Kids’ Choice Awards, Nationaal Songfestival, Eurovisiesongfestival en Te Leuk om waar te zijn, naast een gastrol in Flikken Maastricht. Ze schnabbelt tevens af en toe als event host en voice over stem.

Bekendheid kreeg ze tevens door haar deelname en eindzege in 2009 bij het programma Wie is de Mol? Het avontuur in Noord-Ierland en Jordanië leverde haar ruim 22 duizend euro op. Later presenteerde ze MolTalk, de nabeschouwing bij Wie is de Mol?

In 2016 werd ze door Omroep WNL vastgelegd als presentatrice voor Goedemorgen Nederland: ,,Het is een prettig journalistiek programma. Ik zal met recht Goedemorgen Nederland zeggen, want het wordt vroeg opstaan.”

Vivienne van den Assem heeft al sinds 2007 een relatie met vriend Arne van Terphoven. De presentatrice en de journalist hebben een stabiele relatie. ,,We vinden elkaar nog steeds ontzettend interessant, maar laten de ander ook vrij om zijn eigen ding te doen. Dat maakt het altijd extra leuk om thuis te komen. Ik vind Arne ook nog steeds een hunk, hoe dom hij het ook vindt als ik dat zeg.”, vertelde ze over haar relatie in Grazia. ,,We zijn vaak weg en ontmoeten veel nieuwe mensen. Maar we vertellen elkaar erna nog steeds eerlijk hoe het was in de kroeg. Dat houdt het al lang heel goed.””

Naast een eigen officiële website, is er ook iemand die een fanpage voor haar heeft gebouwd, waarop haar carrière en de laatste nieuwtjes over haar worden bijgehouden.